Färger


Ni vet hur man ofta är avundsjuk på andra människors liv? Det är så många människor som har liv som verkar så mycket roligare, så mycket mera innehållsrika, än ens eget vardagsgråa liv.

Ibland när jag läser runt bland andra människors bloggar så slår det en ännu mera. Avundsjukan alltså. Och så läser jag lite till. Vad beskrivs egentligen? Jo, många beskriver faktiskt lika vardagsgråa liv som mitt eget, men de beskriver det som om det har färger. Och då ser jag plötsligt att deras vardagsgråa liv har ju det! Färger alltså. Vad är det då som säger att mitt dito liv inte har färger? Absolut ingenting! Finns det inga färger beror det bara på att jag vägrar se dem! Om jag verkligen bara tittar på det gråa så blir det just grått!

Jag tror att åtminstone jag måste bli bättre på att hitta de här sakerna. Inte titta på hur andra har det. Andra människor är avundsjuka på vissa saker i mitt liv. Då tänker jag ibland ”de skulle bara veta!”. Men om jag tänker efter hade det förmodligen inte gjort någon skillnad. Vi har alla tråkigheter i livet, saker som hänger efter en, eller över en. Men vi har alla färger också. Om vi bara låter dem synas. Och om vi vill se dem.

Och idag är min dag svagt gul. Jag vet inte varför, men det bara känns så…

En kommentar

  1. Känner igen mig precis om det här med andras bloggar. Varför är alla andras så mycket intressantare än ens egen? Förmodligen är det samma syndrom som spökar som det när man var liten och trodde alla andras liv var så mycket bättre….Och idag fattar man ju att alla andra har lika tråkigt som en själv egentligen…Förhoppningsvis kommer man kanske till samma insikt om bloggar oxå en vacker dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *