Min arbetsplats

Jag har tidigare skrivit om att jag håller på att fixa fram en ny arbetsplats. Fick ett par gamla skrivbord från jobbet. Nu har jag shoppat på mig lite mera och den börjar bli funktionell. Bättre kan det såklart alltid bli. Men jag tänkte ändå visa upp var jag är just nu. För det blir väl egentligen aldrig färdigt när man håller på med sånt här. Alltid något annat som behövs.

Smyckesborden

Det här är alltså mina båda ”nya” bord. De har delats upp i tre, eller nästan fyra, olika arbetsytor.

Närmast finns lödplatsen och det är löden som hänger där på kanten till skrivbordet.

Därefter kommer platsen där jag jobbar med det kalla silvret. Sätter ihop, böjer eller vad det nu är jag skall göra.

Efter det kommer såg- och filplatsen. Ovanför där finns också ett flackjärn så det kan väl också kallas hamringsplatsen.

Längst bort har vi pärlplatsen, det ställe där jag har allt som behövs för pärlarbeten. Även om en hel del är desamma som används för silverarbetena.

Lödplatsen

Här löder jag. Det som ligger på bordet är skamolexplattor. De brinner inte och är alltså bra att ha under. En pryl jag skall skaffa mig här är en sk. lödkarusell. Så att jag lättare kommer åt silverarbetet runt om. Men man får inte allt på en gång. Dessutom håller jag fortfarande på att lära mig att löda så jag behöver inte ha alla finesser än.

 

”Montering”

OK- nästa ställe. Här sitter jag och småfixar. Sätter ihop saker, trär saker och ritar och lite annat. Bomullstyget som ligger där på bilden ligger där för att jag hållit på med pärlor. Tyget gör att de inte rullar iväg lika lätt.

 

 

 

Sågning, filning och hamring

Här händer mycket på den här lilla biten bord.
Här sågar och filar jag.

Och på den fyrkantiga metallbiten, som heter flackjärn, hamrar jag.

Till den här delen av jobbet så finns det massor av saker jag vill ha.

 

Pärlplatsen

Här pärlar jag alltså. Här finns det som behövs för att sätta ihop halsband.

Det är också här jag använder min Proxxon-maskin för att borra slipa m.m. Den lilla brädan som är full med vitt pulver har jag borrat hål i pärlor på. Det är därifrån allt pulver kommer.
Visst jag kunde ju tagit mig i kragen och gjort rent. Men det har jag inte!

 

 

Allt-möjligt-bordet

På andra sidan rummet – mitt emot arbetsbordet närmast fönstret har jag faktiskt ett bord till. Det används för allt möjligt. Här jobbar jag med mina plastpärlor. Här jobbar jag med målning av saker om det behövs och kanske med lite snickerier. Allt som jag känner för alltså.

Ett riktigt ”bra att ha bord”

 

En kommentar

  1. Har ”missat” att din arbetsplats ”nästan” är klar.

    Helt färdig blir man nog aldrig, och blev man det fanns det ju inget nytt att drömma om att skaffa sig!

    Blir lite avundsjuk när jag ser hur stora ytor du har att arbeta på.
    Jag har komprimerat min arbetsplats till ett skrivbord, samt några hyllor, men jag tycker det fungerar ganska bra.

    Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *