Ägg och sånt

När sambon och jag var i Österrike förra sommaren så tog vi oss till Salzburg en av dagarna. Salzburg är en trevlig liten stad och där finns många trevliga hus att gå runt och titta på.
Och så har de förstås samlat ihop en massa butiker till alla turister. Bland annat så finns det ett otal butiker som säljer massor av varianter av Mozartkulor. Och så gick vi på en Äggbutik. Det kändes lite konstigt så där mitt i sommaren, långt från påsktider  – men där fanns den i alla fall. En butik som enbart sålde målade ägg. Året om. Jag var tvungen att gå in för jag trodde inte att det kunde vara bara ägg i en butik. Men det var det. Det var faktiskt en ganska stor butik dessutom.

Men nu i påsktid så känns den faktiskt lite rätt. Jag köpte inga ägg dels för att vi aldrig har påskris och dels för att de var alldeles för dyra. Men många andra gjorde det. Så butiken verkade kunna gå runt – även mitt i sommaren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *