En arbetsansökan ur sanna livet

Den här ansökan kom som svar på en annons vi hade ute. OBS Namn m.m. är påhittat, resten är alldeles sant.

"Jag heter Kalle Pettersson, är 61 år och bosatt i Byn.
Jag har programmerat i 38 år, de senaste 20 i pascal under UNIX på Bolaget i Byn.
Dessa fakta gör antagligen att jag inte är så attraktiv på arbetsmarknaden, det måste jag ju inse.
Arbetsförmedlingen tycker dock att jag ska söka arbete, vilket jag då gör även om jag kanske därvid tar upp andra människors tid i onödan…
Eftersom kombinationen pascal-UNIX kanske börjar bli lite ovanlig känner jag det kanske mest som om jag är glad om jag kan hjälpa till i den numera lite ovanliga världen.
Kanske kan tillägga att jag för länge sedan programmerade ganska mycket i COBOL.
Kanske kan jag passa som systemtestare…

För övrigt är jag en ivrig golfspelare och hyfsat smart (1,7 på årets högskoleprov…)!"

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. jag skrattar gott!
    Har sett många ansökningar med denn tar priset.
    Undrar om han skulle kunna bli säljare *L*, låter som en kille som kan prata sig varm om sin produkt

  2. Underbart. Skulle tro att den mannen är rätt trött på arbetsförmedlingens krav på att han ska skicka ansökningar hit och dit trots att han med största sannolikhet blir bortsållad med en gång. Även om han nu skulle ha skrivit en mer formell ansökan. Tyvärr ses ålder inte som en tillgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *