Det här med sommartid

Jag hatar sommartid!! Konstigt nog verkar jag glömma det varenda år för det kom som en överraskning i år igen. Jag vaknar ju knappt på hela dagen!! Som jag skrivit om tidigare så är jag en morgontrött individ. Så vad min kropp upplever just nu är att jag går upp en timme för tidigt så jag är helt färdig när jag stiger upp. Och sedan lever den vidare i den tron. Istället för att vakna till liv vid halvnio-nio som den brukar göra så vaknar den kring halvtio-tio. Om jag har tur. För det händer också att den är så sur för att jag går upp en timme tidigare varje morgon att den inte vill vakna överhuvudtaget. Och eftersom jag inte minns att det förmodligen är så här vartenda år så kommer jag inte heller ihåg hur lång tid det tar för kroppen att vänja sig vid sommartiden!
Dubbelbläh!

Jag hatar sommartid! Jag begriper mig inte på den heller. Ljuset behövs den inte för. När det väl börjat ljusna går det så fort ändå och man är så nöjd ändå. Sedan på hösten när man behöver ljuset som mest då kortar de ner dagen istället???
Äh vet inte om det är någon som helst sammanhang i den här texten, men tänk då på att jag är under påverkan av sommartiden!

3 Kommentarer

  1. Kan inte annat än hålla med dig beträffande sommartid (vilket påfund).
    Om jag inte har helt fel så infördes den pga av att man trodde att energiförbrukningen skulle bli lägre. Ett tag så fick jag för mig att det var för att övriga europa hade sommartid. Jag vet inte vilket alternativ som är den sanna verkligheten. Jag vet bara att jag hatar detta påfund. Jag är väldigt morgontrött och istället för att stiga upp klockan sex som visserligen klockan fortfarande står på så vet ju min kropp att klockan bara är fem och det är tortyr på hög nivå. Vilken figur vill stiga upp mitt i natten… Inte min iallafullafall.

  2. Jag håller fullständigt med! Och med småbarn som inte bryr sig ett dugg om klockor blir allting helt knas när de ska sova på kvällen! Jag har fortfarande inte vant mig vid tidsomställningen och är trött som en gnu. Och här uppe har vi så gott om ljus sommartid att vi knappt märker skillnad på dag och natt, så det verkar väldigt onödigt med den där ändringen. Inte tror jag vi spar någon energi som det är tänkt heller.

  3. Tack tjejer för ert stöd i denna viktiga fråga!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *