Sverige har världens mest avvikande folk

Sambon läste en artikel i DN som han uppmärksammade mig på. ”Sverige har världens mest avvikande folk”. Integrationsverket har tydligen gjort en undersökning och har då kommit fram till att svenskarnas åsikter ligger längst bort från de genomsnittliga värderingarna i världen.
 
"Den starka uppslutningen till frihetsvärden, med positiv syn på öppenhet och tolerans, tillit och respekt för andra människor, och ett aktivt civilsamhälle."
 ?? Positiv syn på öppenhet och tolerans kanske, men att det skulle vara så har jag då aldrig märkt.
Tillit och respekt? Var har de hittat den?

"Svenskarna avvisar starka ledare, att samla makt hos experter eller Försvarsmakten, och är övertygade om att det demokratiska styrelseskicket är bästa tänkbara system även med sina fel och brister "
Vilket folk är det som om och om igen väljer om sossarna och just nu Göran Persson? Har vi någonsin i modern tid haft en statsminister som pekar lika mycket med hela handen

"I Sverige anger fem procent att de regelbundet går till en religiös församlingssal som en kyrka eller moské, i länder som USA och Polen anger hälften att de gör det."
 Nog sant i och för sig. Mindre och mindre religiösa tror jag att vi blir

Och lite annat

Det jag känner när jag läser den här artikeln är att det borde funnits någon fråga om självinsikt också.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *