Morgontrött

 

Det är underligt det här med morgontrötthet. I det här landet är det fult att vara morgontrött. Och i princip alla morgonpigga individer är oerhört fördomsfulla när det gäller de morgontrötta. ”Stig upp en timme tidigare bara så ordnar det sig”. De VILL INTE förstå problemet.
 

Jag är en morgontrött individ. Det innebär inte att jag har svårt att gå upp på morgonen. Jag kan gå upp klockan fem om det är så. Inga problem. När klockan ringer går jag upp. Det som inte fungerar däremot är huvudet. Mitt huvud kommer inte igång förrän framåt niotiden. Och det har ingen som helst betydelse när jag stiger upp. Varför har morgonpigga så svårt att förstå det? Hos oss finns det en hel del morgonpigga personer och när det är svårt med mötestider vill de boka tider tidigt på morgonen. Vilket jag brukar säga nej till eftersom min åsikt är att skall vi ha ett viktigt möte så vill jag kunna vara med, även psykiskt, på mötet. Detta tar de morgonpigga alltid som att jag inte vill stiga upp tidigare en morgon.

 

Ibland brukar jag kontra och säga att jag kan inte på morgonen, men jag kan ta det fem eller sex på kvällen. Det konstiga är att då är det plötsligt helt OK för dem att säga att ”det orkar jag inte”. Det är också OK för morgonpigga att tacka nej till kvällsevenemang för att de är så trötta på kvällen. Jag förstår faktiskt inte logiken. Om vi satt ett gäng en kväll och någon säger ”nu måste jag gå hem för jag är trött” skulle jag aldrig få för mig att säga ”vadå? Det är bara att sitta upp ett par timmar till så piggnar du snart till!” Om jag kan förstå de morgonpiggas problem att hålla sig vakna på kvällen varför kan de inte förstå mitt problem att inte fungera på morgonen? Och hela tiden se det som att jag inte VILL fungera på morgonen.

 

Vad är det egentligen för fel på morgonpigga människor???

4 Kommentarer

  1. Det värsta tycker jag är den moraliskt indignerade attityden hos dessa kvällsgäspare. Som om det vore syndigt att vara morgontrött. Jag misstänker att det är farliga protestantiska fundamentalister som dömmer oss!

  2. Ja, det där känner jag igen! Vi får bilda en egen klubb – Snoozers* – och planera in alla möten efter 15:00 (vilket är den tid jag brukar börja bli ordentligt pigg).

    *) Jag älskar min snoozeknapp på väckaren!

  3. Fast jag är faktiskt ingen snoozer. Jag går nästan alltid upp direkt efter att klockan börjar spela. Problemet är inte uppstigandet – det är uppvaknandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *