Brainiacs

Har ni någonsin tittat på ett program på Discovery som heter Braniacs? Det är ett program som passar den som undrar. "Vad skulle hända om…". Jag tittar på det ibland och har alltid väldigt roligt. Igår gjorde de bland annat följande experiment:

Vad händer om man mikrar bensin?
För att få reda på det så hällde de bensin i ballong. Stoppade in ballongen i en mikrovågsugn tryckte på start och sprang som f*n.
Vad hände? Jo så klart – allting exploderade.

Funkar något mot vitlöksandedräkt?
Tre killar fick var och en äta en vitlökspizza med extra vitlökssås och krossad vitlök på. Plus ett vitlöksbröd.
Därefter fick en av dem käka massor av persilja, en fick göra rent munnen med bikarbonat och en fick äta en massa minttabletter. Därefter fick de gå och lägga sig. På morgonen fick de sedan inte borsta tänderna. En frivillig ställde sig sedan framför munnen på dem och de fick andas ut.
Resultat: Persilja hade faktiskt bäst effekt.

Om man vill dra bort hår och inte har vax vad är då bäst att använda?
Man tog in tre killar med hår på ryggen. På en satte man brun tejp, på en satte man flugpapper och på en satte man en massa plåster. De fick ha detta på sig en liten stund och sedan drog man loss det.
Därefter så fick några frivilliga räkna hårstråna som drogs ut.
Resultat: Bäst för hårborttagning är läskpapper.

Vilket är det kittligaste stället på kroppen?
Tydligen på undersidan av överkäken. Om man tar ett lillfinger och känner efter på olika ställen i överkäken så hittar man en del ställen som är väldigt kittliga.

m.m.

Det är faktiskt väldigt roligt för den som har barnasinnet kvar. De satte också en pulsmätare på en åkrädd tjej och tvingade henne åka på en massa åkmanicker på ett nöjesfält för att få fram vilken av dem som var läskigast. Och satte fyr på något som hette "termit" som blev så varmt att det spräckte ett stort isblock på en sekund. Inte pga av att det smälte det utan att värmen slog sönder vattenmolykylerna. Det ni! Vetenskap så här mitt på blanka förmiddagen.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *