Linssallad

Hittade det här receptet i ”Kärlek, oliver och timjan”. Den här salladen är jättegod. Både ljummen och kall. Man kan ha den i kylskåpet och sedan bara äta den tillsammans med något annat. Ägg, lite kyckling, oliver, fetaost m.m.

Ingredienser


400 g (6 dl) gröna linser
1 tärning höns- eller grönsaksbuljong
1-2 tsk timjan
2-3 stora rödlökar
1 knapp tsk flingsalt
svartpeppar
ca 2 msk ljus vinäger
ca 3 msk olivolja

Gör så här


Blötlägg linserna (i vatten så att det täcker) i 30-60 minuter.

Koka dem sedan i nytt vatten + buljongtärning och timjan. Koktiden är 15-25 minuter. Provsmaka linserna, de skall inte bli överkokta.

Häll av vattnet, blanda ner hackad rödlök (direkt i kastrullen). Smula över gott milt salt, krydda också med svartpeppar ur kvarn. Stänk i vinäger och ringla över olivolja. Rör om varsamt. Lägg upp salladen och låt den svalna.

 

Kommentera