Linssallad

Hittade det här receptet i ”Kärlek, oliver och timjan”. Den här salladen är jättegod. Både ljummen och kall. Man kan ha den i kylskåpet och sedan bara äta den tillsammans med något annat. Ägg, lite kyckling, oliver, fetaost m.m.

Ingredienser


400 g (6 dl) gröna linser
1 tärning höns- eller grönsaksbuljong
1-2 tsk timjan
2-3 stora rödlökar
1 knapp tsk flingsalt
svartpeppar
ca 2 msk ljus vinäger
ca 3 msk olivolja

Gör så här


Blötlägg linserna (i vatten så att det täcker) i 30-60 minuter.

Koka dem sedan i nytt vatten + buljongtärning och timjan. Koktiden är 15-25 minuter. Provsmaka linserna, de skall inte bli överkokta.

Häll av vattnet, blanda ner hackad rödlök (direkt i kastrullen). Smula över gott milt salt, krydda också med svartpeppar ur kvarn. Stänk i vinäger och ringla över olivolja. Rör om varsamt. Lägg upp salladen och låt den svalna.

 

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *