Gulaschsoppa med nötfärs

4 portioner

Tina på TV visade den här soppan. Det här är bra vardagsmat. Enkel att göra och är dessutom bra smalmat.

20141002_184942-1

Ingredienser


2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1/4 rotselleri
3 råa potatisar
200 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk mejram
1 1/2 tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar

Gör så här


Skala och finhacka lökarna och vitlöken.
Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.

Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen.
Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen.
Tillsätt tomatpurén och rör om.
Häll på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.

Låt soppan koka i 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick gräddfil eller crème fraiche.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *