Sherrykokta och paprikafyllda rullader

4 portioner
Smalmat. Marinerat kotlettkött med inrullad paprika. Relativt snabblagat.

Ingredienser


8 st tunna skivor benfri kotlettrad
3/4 dl kinesisk soja
3/4 dl halvtorr sherry alt. torr sherry + 1 msk socker
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 st paprikor, gärna olika färger
1 1/2 tsk arrowrot +
1/2 dl vatten

Gör så här


Banka ut köttet så att det blir tunt. Skär bort ev. synligt fett.

Blanda soja, sherry och peppar i en skål. Låt köttskivorna ligga där medan du förbereder resten eller längre.

Skär paprikan i långa strimlor och lägg ca 5 på varje köttbit. Rulla ihop, lägg med skarven ner i en 2 liters kastrull. Häll över marinaden och sjud under lock 10-15 minuter.

Blanda arrowroten med 3/4 dl vatten och rör ner i skyn. Låt koka upp.

Servera med ris och en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *