Marinerade revbensspjäll

Hittade det här receptet i en MedMera tidning. Tänkte vi skulle testa eftersom vi inte gjort så mycket revbensspjäll någon gång. Och konstaterade: Väldigt goda revbensspjäll!! Sambon tyckte till och med att det var de godaste revbensspjäll han ätit. Marinaden passar troligen bra till allt fläskkött. Servera med ädelostdressing och tomatsalsa. OK ingen smalmat, men gott!!

Ingredienser


1 1/2 kg revbensspjäll
—–
Marinad:
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1/2 dl worcestershiresås
2-3 msk chilisås
1 msk farinsocker

Gör så här


Vispa samman vinäger, olja, worcestershiresås, chilisås och farinsocker i en liten skål.

Lägg revbensspjället i en stor form (ej metall), häll över marinaden och vänd köttet så att det täcks. Täck med plastfolie och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre, vänd köttet då och då.

Ta upp revbensspjället ur marinaden. Häll marinaden i en liten kastrull och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från värmen.

Lägg revbensspjället mitt på grillgallret och grilla tills köttet är genomstekt, 25-35 minuter. Vänd det en gång och pensla med marinaden.

Steka revbensspjäll i ugnen

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg revbenen på gallret över en långpanna. Sätt in dem i ugnen och låt dem steka 30 minuter. Vänd dem gärna ett par gånger under tiden.

Tag ut långpannan och pensla revbensspjällen med marinaden. Sätt in köttet igen och låt det steka ca. 20 minuter. Är spjället inte tillräckligt knaprigt kan de grillas några minuter 15-20 cm från grillelementet. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp och serveras med ädelostdressing, potatisklyftor och en blandad sallad.

4 portioner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *