Lenas fläskfilé

4 portioner

Tjocka fläskfilébitar på kronärtskocksbottnar och med en helt underbart god tjock sås. Perfekt festmat. Och bra eftersom den går att förbereda i förväg och bara värma upp när det är dags att äta. Klyftpotatis eller hasselbackspotatis är gott till.

Ingredienser


6 – 7 hg fläskfilé i tjocka skivor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås
3 dl creme fraiche
1/4 msk soya
2 msk torr sherry
2 msk chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1/4 msk ljus fransk senap
1 tsk dragon
2 krm svartpeppar
lite cayennepeppar
1 burk kronärtskocksbottnar

Gör så här


Stek fläskfiléskivorna ca 4-5 minuter på varje sidan. Salta, peppra och ta upp köttet.

Rör ner creme fraiche i stekpannan, låt det koka upp och smaksätt sedan med de övriga ingredienserna till såsen.

Värm kronärtkocksbottnarna. Lägg köttet i såsen och det bli genomvarmt.

Lägg upp kronärtkocksbottnarna på ett varmt fat och fördela kött och sås på dem. Servera med ris eller potatis, någon grönsak och sallad.

Kommentera