Kycklingkebab

4 portioner

Köpte en trevlig liten kokbok som heter ”Kyckling på fredag”. Det här är ett av recepten. Man gör kyckling”färs” och gör kebab av det. Goda.
När jag lagade de tog det ca 20 minuter i ugnen. Inte tio. Och jag körde filéerna och kryddorna i matberedaren lite försiktigt istället för att finhacka.

Ingredienser


4 kycklingfiléer
1 msk kebabkrydda
1 msk chilisås
8 eller 16 träspett (beroende på om du vill ha åtta lite större eller 16 små)
4 schalottenlökar
200 gr broccolibuketter, kokta
rostade sesamfrö

Tillbehör
tomat crème fraiche
basilika

Gör så här


Finhacka kycklingfiléerna. Krydda med salt, kebabkrydda och chilisås. Knåda till en smet.

Forma smeten i handen till 8 eller 16 ”kebaber”. Trä upp dem på spett. Stek dem i ugn vid 225 grader ca 10 minuter. Vänd dem ngon gång under stekningen.

Skiva löken. Fräs lök och den kokta broccolin i lite olivolja någon minut. Strö över sesamfrön.

Servera med ris, tomat crème fraiche och basilika.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *