Chokladtryffel

20-25 stycken

Inte så mycket att säga. Chokladtryffel, gott. Och ett tips är att använda 4 msk konjak istället för tre. Och den fjärde stoppar jag i munnen.

Chokladtryffel2

Ingredienser


225 gr mörk blockchoklad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk konjak, whisky el punsch
drygt 1 dl siktat florsocker
kakao

Gör så här


Smält blockchokladen i en skål ovanpå en kastrull med kokande vatten.

Rör ner grädden i chokladen. Ta lite i taget och rör tills blandningen är jämn och slät.

Låt chokladen svalna till rumstemperatur.

Rör ner socker och sprit. Täck skålen med folie och ställ den kallt att stelna.

Forma den ganska kletiga massan till valnötsstora kulor. Använd en kall sked och ena handen. Rulla bollarina i kakao och ställ dem i pappersformar.

Förvara gräddtryffeln svalt.

En kommentar

  1. Mm vilket gott godis, passar bra till jul också.

Kommentera