Lime- och basilikasorbet

4 portioner
Efter ett recept av Jamie Oliver. En fräsch sorbet som du serverar i ett glas. Den är kanske lite omständig att göra, men den är väldigt god. Och som sagt fräsch.

Ingredienser


1,5 dlvatten
1,5 dl strösocker
Skalet av 5-6 limefrukter
1,5 dl pressad lime
En stor knippa basilika

Gör så här


Häll vattnet och strösockret i en kastrull och koka upp.
Lägg i limeskalet och låt sjuda i fyra minuter.

Ta av kastrullen av värmen och låt sockerlagen svalna.

Stöt basilikan till en puré.

Häll i den pressade limen och basilikapurén.

Rör och låt dra en stund.

Passera sockerlagen genom en grovmaskig sil och ställ den i frysen i en plastbunke eller en skål. Det brukar ta ungefär två timmar för sorbet att frysa.

Försök att komma ihåg att röra om en gång i halvtimmen.

Servera i glas.

 

Kommentera