Vit kladdchokladkaka

ca 16 bitar

Kladdkakor behöver inte alltid vara bruna. Även om det inte är fel det heller . Bakade den här kakan och den var vansinnigt god! Lite bär eller så passar väldigt bra till eftersom den är ganska söt. Men GOD!!!!

vitchokladkladdkaka

Ingredienser


250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl

Glasyr
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här


Sätt ugnen på 175°.

Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.

Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.

2 Kommentarer

  1. Jag la upp receptet på min blogg, för det såg så gott ut. Jag hoppas du inte har något emot det 😉

Kommentera