Ostkaka av keso

4 portioner

Det här receptet kommer från en gammal kokbok i bokhyllan som heter Vår kokbok. Det smakar väldigt likt en riktig ostkaka, men betydligt enklare att laga till Jag inbillar mig att den kan räknas som lite smalare än mycket annat man kan ha efter maten. Själv vill jag dock ha mer mandel i än vad som står i receptet.

kesoostkakanar

Ingredienser


500 gr Keso
ca 1/2 dl sötmandel
3 ägg
5 msk socker
1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk standard
eller
1 dl grädde + 2 dl mjölk

Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader.

Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt.

Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, mjölk, grädde, Keso och mandel.

Häll smeten i en vid ugnssäker form eller på ett fat, rymd ca 1,5 l. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servera kaka ljum tillsammans med sylt eller bär. Vispgrädde också för den som vill.

kesoostkakahel

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *