Chokladsemla

ca 8 st
Det här är en chokladsemla där bullen innehållerbåde kakao och mörkchoklad. Sedan innehåller fyllningen både mörk,ljus och vit choklad. Bakade de här till sambon som en överraskning en gång eftersom han älskar choklad. Och de här semlorna handlar om choklad på både korsen och tvären. De är vansinnigt goda och så grymt onyttiga att de förmodligen borde förbjudas.

Ingredienser


BULLEN
1,5 dl mjölk
50 gr smör
50 gr mörk blockchoklad
25 gr jäst
salt
2 dl socker
1 st äggula
1 msk kakao
0,5 l vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
FYLLNING till 4 bullar
4 msk mandelmassa
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
50 gr mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här


BULLEN

Värm mjölken med smöret och chokladen till ett degspad som håller 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke, slå på det ljumma degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äggula.

Blanda sedan 4 dl mjöl med kakao och hjorthornssalt, vänd ner och arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl om det behövs.

Gör bullar. Jäs 20-30 minuter.

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

FYLLNING

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda med mandelmassan.

Riv den vita chokladen och mjölkchokladen. Vispa grädden. Blanda den vita chokladen med grädden.

Skär ett lock på semlan och gör ett hål i bullen som du kan lägga fyllningen i.

Fördela chokladmassan i semlorna. Garnera med vitchokladgrädden. Garnera generöst med riven mjölkchoklad. Sätt på semlans lock.

Kommentera