Ratatouille

4 portioner
Finns många recept på ratatouille. Det här gillar jag. Gott med fläskfilé (OK då blir det inte så vegetariskt längre). Får man något över kan man spara det till nästa dag och då koka det tillsammans med ris. (Alltså blanda vatten, ratatouille och okokt ris och koka klart riset) Blir jättegott.

ratatouille

Ingredienser


450 g aubergine
450 gr tomater
450 gr squash
1 röd el grön paprika
225 gr gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl vatten
50 gr tomatpuré
torkad oregano och basilika
klippt bladpersilja till dekoration

Gör så här


Sätt ugnen på 180 grader.

Skär aubergine i ca 2,5 cm stora tärningar. Lägg dem i saltat vatten ca 20 minuter. Låt rinna av och klappa dem torra.

Skålla tomaterna och ta bort skinnet. Dela dem i grova bitar. Ta bort kärnorna.

Skär squash och paprika i 2,5 cm fyrkantsbitar.

Skala och hacka lök och vitlök.
Värm olja i en stor kastrull.
Fräs lök och vitlök i 4 minuter.
Lägg i de andra grönsakerna. Fräs 4 minuter.
Rör ner 3 dl vatten, tomatpuré, salt, peppar, oregano och basilika.

Häll över i en ugnssäker form.
Grädda i 180 grader i 40 minuter.

Strö över bladpersilja innan servering

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *