Toscansk bönsoppa

2 portioner
En god och mustig soppa. Går väldigt snabbt att laga också eftersom man använder bönor på burk.

Toscansk bonsoppa

Ingredienser


2 skivor lantbröd
Olivolja

1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
ca 15 salviablad alternativt
1 1/2 tsk torkad salvia
2 burkar Canellinibönor
(vita bönor) med spad
1 tsk tomatpuré
3 1/2-4 dl kycklingbuljong
salt och peppar

Gör så här


Sätt ugnen på 225 grader.
Skär brödet i tärningar.
Rosta brödtärningarna i 8 minuter. Vänd efter halva tiden.

Värm olivolja (1-2 msk) i en tjockbottnad kastrull.
Lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen.
Fräs på svag värme utan att löken tar färg.

Lägg i bönorna, tomatpuré och buljong.
Sjud på svak värme. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa.

Servera med brödtärningarna och de hela bönorna.

Kommentera