Chokladfavoriten

Den här kakan blir det ofta när fantasin tryter och det behövs något att bjuda på. Den är så lätt att baka. Allt rörs ihop i grytan och sedan in i ugnen. Grundreceptet innehåller inte glasyr, men jag brukar sätta på det om det skall vara lite finare. Eller lite extra gott för den delen.

chokladfavoriten

Ingredienser


100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker

Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader.

Låt smöret smälta i en kastrull.

Ta kastrullen från värmen. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör tills allt är blandat.

Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar botten.

Grädda 30-35 minuter.
Kakan blir låg och skall vara kladdig i mitten.

Strö över florsocker över kakan vid servering.
För den som vill ha glasyr istället:
Jag har inte direkt något recept på just glasyren. Antingen smälter jag ca 150 gr choklad med lite smör (för att glasyren inte skall bli stenhård) och brer på. En annan variant är att först värma lite vispgrädde (några matskedar) och sedan hälla i chokladen.

3 Kommentarer

  1. Mm, testade receptet igår och måste säga att det blev toppen! Ett choklad recept som rekommenderas starkt.

  2. Mitt favoritrecept! Går dessutom att variera i oändlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *