Basilikafylld kyckling

Kycklingfilé med basilikablad och invirad i skinka. Bra och god smalmat. Skinkan hjälper till och gör kycklingfiléerna lite saftigare. Jag tycker dessutom att det nästan alltid blir saftigare när man steker kycklingen i ugnen.

Ajvar relish, som ingår i såsen, är en slags paprikapuré från Ungern (tror i alla fall det var Ungern).
4 portioner

Ingredienser


4 st kycklingfiléer (500 g)

12-16 basilikablad
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
8 skivor kallrökt eller lufttorkad skinka
Ajvar relishsås
2 dl gräddfil
1 dl mild ajvar relish

1/2 st vitlöksklyfta
1-2 krm salt
Bulgur
3 dl bulgur
6 dl vatten

1/2 tsk salt
1 st liten squash (200 g)
1/3 purjolök
2 tsk olivolja

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Tryck in basilikabladen under innerfilén på kycklingen. Salta och peppra runt om. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

Blanda ingredienserna till såsen.

Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minutertills innertemperaturen är 68 grader.

Koka upp vattenoch 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka 10-15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in.
Tärna under tiden squashen och skiva purjolöken.
Fräs löken någon minut i olja i en panna med släpplätt-beläggning. Tillsätt squashen och låt den fräsa med en stund. Salta 1/2 tsk och blanda fräset med den färdigkokta bulguren.

Kommentera