Basilikafylld kyckling

Kycklingfilé med basilikablad och invirad i skinka. Bra och god smalmat. Skinkan hjälper till och gör kycklingfiléerna lite saftigare. Jag tycker dessutom att det nästan alltid blir saftigare när man steker kycklingen i ugnen.

Ajvar relish, som ingår i såsen, är en slags paprikapuré från Ungern (tror i alla fall det var Ungern).
4 portioner

Ingredienser


4 st kycklingfiléer (500 g)

12-16 basilikablad
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
8 skivor kallrökt eller lufttorkad skinka
Ajvar relishsås
2 dl gräddfil
1 dl mild ajvar relish

1/2 st vitlöksklyfta
1-2 krm salt
Bulgur
3 dl bulgur
6 dl vatten

1/2 tsk salt
1 st liten squash (200 g)
1/3 purjolök
2 tsk olivolja

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Tryck in basilikabladen under innerfilén på kycklingen. Salta och peppra runt om. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

Blanda ingredienserna till såsen.

Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minutertills innertemperaturen är 68 grader.

Koka upp vattenoch 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka 10-15 minuter under lock på svag värme tills vätskan kokat in.
Tärna under tiden squashen och skiva purjolöken.
Fräs löken någon minut i olja i en panna med släpplätt-beläggning. Tillsätt squashen och låt den fräsa med en stund. Salta 1/2 tsk och blanda fräset med den färdigkokta bulguren.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *