Morgonstund

Morgonstund har guld i mund säger man. Jag vet inte riktigt om jag håller med om det eftersom jag nu en gång inte är någon sådan där käck och glad person som hoppar upp ur sängen vild av undran över vilka underbara saker som den här dagen skall ge mig.

Ändå kan jag säga att en morgon som förflyter som den ska är ganska trevligt. Jag är en person som tycker om förändringar. Utom på morgonen. Morgonen skall helst vara likadan varje morgon. Framförallt arbetsdagar.

Först vaknar jag till klockradion eller för att sambon kommer och väcker mig. Därefter skall ungefär en halvtimme tillbringas i badkaret, lampan släckt, men tända ljus. Därefter tillbringas en dryg halvtimme i soffan där jag äter frukost, läser bok och allmänt filosoferar lite.
Jag har ett morgonhörn i soffan. Jag har ett kvällshörn också. I andra änden. Jag tror att jag började med det för massor av år sedan när jag bodde ensam och tänkte att soffan skulle slitas i båda ändarna. Och sedan dess sitter vanan i.

Varför skriver jag om min morgon? Jo för att jag under julen har julgranen snett mittemot mig om morgonen. Och varje morgon så sitter jag en stund och njuter av den också. Och den skall ju bort till helgen! Det är lika traumatiskt varje år och det blir så tomt. Så därför tänkte jag att våran lilla gran skulle få sig en eloge till innan den kastas ut. Jag försökte ta en bild på den i morgonljuset men bilderna blir inte alls som verkligheten. Men bilden får duga ändå. Men i verkligheten är den mycket finare, den gnistrar mycket mer och alla kulorna framträder mycket tydligare.

Tack för morgonmys lille granen.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *