Bloggosfären

Jag har hållit på med att surfa runt på olika bloggar nu under några veckor. Och jag kan konstatera att vissa bloggar förstår jag inte mig riktigt på. Eller det är fel uttryckt. Jag förstår inte hur vissa bloggar kan bli så "stora" (OBS – det här är INTE sura rönnbär eller så). En del av de här bloggarna som har hur många besökare som helst handlar egentligen inte om någonting. Jag fastnade för en del av dem först, men efter några besök blev jag helt uttråkad. Sedan blir jag dessvärre fort uttråkad. Händer det inte något nytt, utan det ena är en upprepning av det andra med bara lite nya ord, då blir jag uttråkad. Jag är till exempel noll intresserad av bloggar som i huvudsak går ut på vad X skall ha på sig idag. Eller senaste, snygga topen i fashionbutiken. OK – jag kan gå med på det som ett enstaka inslag, men hela bloggar om det! Eller bloggar som mest går ut på att tala om hur bra, poppis, snygg etc blogginnehavaren är. Trååkigt. Men det visar att vi har olika intressen och att det finns plats för alla Andra försöker skriva på ett underfundigt, spirituellt sätt utan att egentligen vara sådana. Tror människor inte att det märks när de låtsas vara någon annan än den de är? Det är bara de som verkligen ÄR spirituella som får till den typen av bloggar på ett bra sätt. Du blir inte en annan än den du är även om du är anonym på nätet. Förr eller senare (oftast väldigt mycket förr) kryper det som är du fram. Dessa bloggarna har jag allra svårast för eftersom de inte representerar någonting annat än en önskan att vara någon annan än den man är. Efter de här veckorna har jag konstaterat att de bloggar jag vill komma tillbaka till är de som är mest personliga. Det behöver inte tvunget vara så att personen skriver så himla mycket om sitt liv etc (även om de kan göra det också), men de skriver personligt och jag känner att jag får ett grepp om personen genom det den skriver. Även om de kanske avslöjar så mycket av sin verklighet så avslöjar de mycket om sig själva, sina känslor, sina värderingar etc. Dit återkommer jag. Och då och då hittar man nya sådan guldkorn. Och det är lika roligt och oväntat varje gång. Bloggosfären är stor och innehållsrik.

Kommentera