Julkort

Nu har jag ägnat mig åt mitt lilla årliga julpyssel. Julkorten. Av någon orsak så gör jag varje år mina egna julkort. Och jag har väldigt roligt varje år. Ibland är det klipp och klistra. I år är det lite klistra och i övrigt måla med akvarellfärger. Ovan ser ni några av årets kort. Inte så lätt att ta bra bilder, men de får duga. Man får roa sig med det man kan. Och det här kommer dessutom till nytta!

Nu har sambon och jag officiellt blivit färdiga att begära vårt utträde ur svenska kyrkan. OK vi får väl betala skatt ett år till, men vi har i alla fall klivit ur. Med beviset om utträde som kyrkan skickade följde en liten enkät där kyrkoherden ville veta varför man begär utträde. Eftersom de flesta valen avsåg kyrkoskatten så förstår jag vad de flesta svaren avser. Fast för min del var kyrkoskatten en bisak. Jag har gått ur kyrkan därför att jag kommit fram till att jag faktiskt inte tror. Och för att jag verkligen ogillar vissa saker som kyrkan gör. T.ex. störde det mig mycket när en massa pastorer skrev under någon protestlista när kyrkomötet beslutat att de skulle välsigna homosexuella äktenskap. Det fick mig på något sätt att faktiskt genomföra det vi pratat om i evigheter. Jag vill inte tillhöra en organisation med medeltida åsikter. Och inte något som jag inte tror på. Så nu är den eran slut.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *