Julkort

Nu har jag ägnat mig åt mitt lilla årliga julpyssel. Julkorten. Av någon orsak så gör jag varje år mina egna julkort. Och jag har väldigt roligt varje år. Ibland är det klipp och klistra. I år är det lite klistra och i övrigt måla med akvarellfärger. Ovan ser ni några av årets kort. Inte så lätt att ta bra bilder, men de får duga. Man får roa sig med det man kan. Och det här kommer dessutom till nytta!

Nu har sambon och jag officiellt blivit färdiga att begära vårt utträde ur svenska kyrkan. OK vi får väl betala skatt ett år till, men vi har i alla fall klivit ur. Med beviset om utträde som kyrkan skickade följde en liten enkät där kyrkoherden ville veta varför man begär utträde. Eftersom de flesta valen avsåg kyrkoskatten så förstår jag vad de flesta svaren avser. Fast för min del var kyrkoskatten en bisak. Jag har gått ur kyrkan därför att jag kommit fram till att jag faktiskt inte tror. Och för att jag verkligen ogillar vissa saker som kyrkan gör. T.ex. störde det mig mycket när en massa pastorer skrev under någon protestlista när kyrkomötet beslutat att de skulle välsigna homosexuella äktenskap. Det fick mig på något sätt att faktiskt genomföra det vi pratat om i evigheter. Jag vill inte tillhöra en organisation med medeltida åsikter. Och inte något som jag inte tror på. Så nu är den eran slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *