Gamla nyheter och godsaker

I fredags var jag på vårdcentralen för att lämna lite prover. Satt i väntrummet i laboratoriet och tänkte att jag skulle läsa en tidning. Plockade ner en Sköna hem för att kolla lite trender. Under snart två år har jag varit på det här laboratoriet ett antal gånger nu. När jag bläddrade i tidningen tyckte jag därför jag kände igen den. Den måste vara flera månader gammal tänkte jag. Och det stämde. Tidningen var från augusti. 1993.

Hann tyvärr inte kolla åldern på de andra tidningarna, skall göra det nästa gång. Men funderade på om jag skulle lämna in ett förslag om att de åtminstone kunde ha tidningsutbyte en gång vart tionde år.

Igår var det dammiddag hemma i lägenheten. På jobbet turas vi om att ha sådana middagar. Vi går ihop två stycken och bjuder de andra och till slut har vi gått laget runt. Och då börjar vi om igen. Det här är en väldigt trevlig tradition som startades av mig och en annan tjej för massor av år sedan. Vi hade inte tänkt att det skulle vara något återkommande, men det tyckte de andra ”damerna” och så var det hela igång. Och vi har alltid väldigt trevligt. Det pratas om helt andra saker än på jobbet. Igår var det nog tusen extra trevligt. En av dem som var med hade inbokat skjuts hem cirkus kvart över elva och jag vet inte hur många gånger hon sa att ”Jag vill inte åka hem NU! Vi har ju så roligt”. De sista gick hem strax efter ett. Menyn blev riktigt lyckad.

När de kom fick de bubbelvin och stekta mandlar och cashewnötter. (skållad mandel och cashewnötter steks i lite olivolja och sedan häller man på flingsalt och piripiri och serverar det varmt).

Till förrätt fick de klassikern tomat, mozzarella, rödlök och basilika med nybakt vitt bröd.

Till huvudrätt fick de Lenas fläskfilé (som hittas i menyn till vänster i den sidan du får upp) tillsammans med klyftpotatis och sallad. Måste ha uppskattats för folk tog om flera gånger.

Fast den stora succén var efterrätten Tant Helenas Chokladmousse (kolla under rubriken Efterrätter till vänster i sidan du får upp). Den är SÅ himla god. Och det tyckte alla andra också. Receptet skall spridas på jobbet på måndag.

Och efter detta fick de kaffe och avec.

En riktig helkväll således. Kanske inte så konstigt att jag sov till halvelva idag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *