Funderar lite

Sitter här och filosoferar. Hade lite tid över och tänkte att jag skulle skriva något roligt och spirituellt. Men det verkar som att förrådet med roliga och spirituella saker just nu är tomt. Jag tror att det är lite mycket saker i mitt huvud nu på en gång och jag har inte riktigt hittat metoden att sortera dem ännu. Den kommer, det brukar det göra, men inte just nu. Kanske inte imorgon heller, men en annan dag. Tills dess får det vara lite rörigt och jag får försöka ta saker och ting lite disigt och när de dyker upp.Här har snöat och det gillar jag INTE. Det är blött på marken så det blir ju bara gägg av allting. Gillar inte gägg.

Vårt löneavtal har blivit klart. I alla fall nästan. Det hela innebär att vi kommer att få lite pengar retroaktivt. Det är alltid så trist med retroaktiva pengar. Först börjar man räkna ihop allting och så känner man sig jätterik. Sedan kommer man ihåg skatten och kommer på att det inte blir speciellt mycket man får ut. Såg i något nyhetsprogram att Sverige tydligen har det största skattetrycket i hela EU. Jag hade inte reagerat så mycket om vi för de skattepengar vi betalade in fick bra skolor, bra sjukvård etc. Men jag tycker inte det verkar som att vi får det. Skolorna sitter med alldeles för gamla böcker och med för få lärare i förhållande till antalet elever. Och sjukvården har jag inte ett dugg förtroende för. Jag har en bekant som jobbar inom FN. Hon vägrar använda sig av svensk sjukvård. Har för mig att hon tar sig till Frankrike när det är något viktigt hon behöver hjälp med. Bland annat fick hon bröstcancer. Den behandlades INTE på ett svenskt sjukhus. Jag har varit med om för mycket schabbel inom svensk sjukvård för att jag skall känna förtroende för den. Eller inte jag personligen (hoppas jag i alla fall) men människor i min närhet.

Jag har aldrig haft så lågt förtroende för någon regering som för den vi har nu. Det som gör mig riktigt sur är att jag är övertygad om att de kommer att vinna även nästa val. Varför? Dels därför att det fortfarande finns alldeles för många människor som väljer socialdemokraterna av ren tradition. Dels därför att de i det andra blocket är lite för klantiga för att få ihop en bra opposition och sedan framförallt för att strax innan valet är socialdemokraterna suveräna på att lova saker till barnfamiljerna som barnfamiljerna alltid går på. Sedan skall jag ärligen säga att jag är inte så förtjust i oppositionen heller, men jag tycker det behöver röras om lite i grytan däruppe. Socialdemokraterna behöver få känna att de inte är så säkra att de kan göra vad fasiken de vill. Det behöver vara lite blåsväder i toppen. Och det behövs lite utrensning. Men, men jag lär inte få se det i detta valet heller.

Bludder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *