Upptagen – och lite sjuk


Lite dålig på att uppdatera här just nu. Beror på att jag är strängt upptagen med att lära mig något nytt. När jag gör det så blir jag gärna uppfylld av det jag håller på med.
Det jag håller på med symboliseras av texten ovan. Jag håller alltså på att försöka lära mig att programmera med php – mot en MySQL databas. Väldigt roligt, men också lite svårt. Jag har jobbat med HTML och CSS men inte med något riktigt programmeringsspråk. Och definitivt inte med databaser. Men jag har lyckats få kontakt med databasen via php och gjort lite enkla saker mot databasen. Följer en bok jag har. MEN DET GÅR FÖR LÅNGSAMT. Jag är så dålig på kurser, jag vill kasta mig in i saker med en gång. Vilket innebär att jag följer en del av boken och så börjar jag hitta på eget. Vilket alltid slutar i att jag stöter på patrull och måste återgå till boken och köra bokens övningar. Hade jag följt bokens övningar med en gång hade det gått mycket fortare. Men å andra sidan så dyker det upp frågor jag inte hade haft annars. Frågor som jag då jobbar lite extra med när jag gör övningarna. Det är förmodligen inte så krångligt när jag så småningom börjar fatta saker och ting ordentligt. Jag får för närvarande nöja mig med att jag faktiskt börjar kunna gå igenom koden och se vad jag gjort för fel. Det är ett bra steg mot kunskap. Så småningom tänkte jag mig att göra om sidan så att den blir databasbaserad. Inte för att jag måste utan för att jag vill testa nästa steg i utvecklingen. Sån är jag. Måste alltid lära mig mera och något nytt.
Sedan är jag lite seg och sjuk också!! Har haft ont i magen ganska länge nu, men inte gjort något åt det. Gjort som jag brukar – tänkt att det går säkert över. Men det gjorde det inte. Jag hade någon liten misstanke om att det kunde vara urinvägsinfektion så jag köpte några teststickor på apoteket. Testade en eftermiddag, men då vart det inget utslag. Så jag tänkte det är väl något annat då. Men igår hade jag så nedrans ont i magen så jag testade igen. Och då blev det knallrosa. Tog kontakt med vårdcentralen och käkar nu penicillin. Mår inte sådär jättekul och magen gör fortfarande ont. Hoppas på att det skall släppa till imorgon eftersom det inte släppt idag.
Så blir det lite dåligt uppdaterat här så beror det på att jag testar något nytt. Det som gör livet så mycket intressantare att leva. Att lära sig något nytt alltså.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *