Apropå vad som händer runt omkring oss.

Ur "Så föddes människan" av Bernard Wood:

"Människans utveckling är en spännande historia. Man kan inte bara utläsa strukturella förändringar ur det fossila benmaterialet utan också, och i ännu högre grad, beteendeförändringar. Det är samspelet mellan ett utvecklat intellekt, förmågan att tillverka och använda redskap samt etableringen av samarbete mellan individer som drivit fram de moderna kulturformerna vilka gett människan möjligheter inte bara att överleva utan också att utmana omgivningen. I vårt aggressiva konkurrenssamhälle är det nödvändigt att komma ihåg att våra förfäder lyckades därför att de kunde samarbeta med varandra. Det är en läxa som vi nog behöver lära oss igen."

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *