Helgvanan

spindelnHelg och vi har vår vana trogen varit ute i skogen. Och det var härligt väder igen. Mamma var med och vi åkte till en skog där det finns en del bra skogsvägar så att hon kunde ta sig runt med Rolls Roycen (=rullatorn). Och hon hittade minsann en hel del kantareller. För våran del hittade vi också några kantareller samt en del trattkantareller. Där var inte så mycket svamp – har varit för varmt och för torrt, men vi fick till middagen. Små kantarellmackor till förrätt och sedan huvudrätten bli potatisgratäng med trattkantareller.
Älgflugorna verkar ha förökat sig. Och de är riktiga attackplan! Dyker rakt mot ansiktet. De skulle bara veta att det blir harakiri av det hela. För jag tar död på dem så fort de landar. Eller så tar jag kanske inte död på dem för de är nedrans seglivade. Men jag trycker ihop dem med fingrarna i alla fall. Kanske slipper i vart fall jag ett återbesök av just den flugan.
När man kommer hem måste man duscha för de där nedrans flugorna kan finnas innanför kläderna och kräla runt.Huva! Läskiga djur.
Nästa helg kommer syrran upp och skall med och plocka svamp. Kom just på att det är älgjakt då – så då gäller det att se till att inte likna en älg för mycket när man går runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *