Skånetripp


Idag har jag varit en liten sväng i Skåne. Var och hämtade mamma som skall vara hos oss ett par veckor. Det var superväder idag igen. Passade på att ta ett par bilder på hennes änglatrumpet hon hade på balkongen. Den var helt enorm! Tog upp halva balkongen. Och vilka blommor! Hur vackra som helst. Mamma sa att de luktar väldigt gott på kvällen, men eftersom vi hade åkt då så kan jag inte skriva under på det.

Nu skall jag tjata lite igen, men jag kan inte låta bli. Jag blir så himla glad i själen av den vackra höst vi haft. Någon på jobbet sa häromdagen att det var tur att vi haft en så fin höst eftersom sommaren regnade bort. Men inte fasiken regnade sommaren bort! Den var ju jättefin (jag tyckte till och med att det var FÖR varmt bitvis). Visst – tydligen regnade det ungefär tre veckor i sträck (något som jag aldrig märkte för de veckorna var vi i Österrike) men i övrigt var det ju hur fint som helst! Satt ute på uteserveringar massor av gånger. Och inte under tak utan mitt i solen. Kanske är det som så att de som säger att sommaren regnade bort råkade väl ha semester just de veckorna som regnade. Men sommaren består av mer än tre veckor och en svensk sommar måste ha lite regn också för annars blir naturen helt gulbränd. Och det må vara så som det skall vara i Grekland, men i Sverige skall det vara grönt och lummigt. Det har märkts i skogen att det varit torrt. På vissa ställen är det snustorra marker och svamparna kan man se sig i stjärnorna efter.

Nej – sommaren och hösten har verkligen laddat mina batterier.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *