Skånetripp


Idag har jag varit en liten sväng i Skåne. Var och hämtade mamma som skall vara hos oss ett par veckor. Det var superväder idag igen. Passade på att ta ett par bilder på hennes änglatrumpet hon hade på balkongen. Den var helt enorm! Tog upp halva balkongen. Och vilka blommor! Hur vackra som helst. Mamma sa att de luktar väldigt gott på kvällen, men eftersom vi hade åkt då så kan jag inte skriva under på det.

Nu skall jag tjata lite igen, men jag kan inte låta bli. Jag blir så himla glad i själen av den vackra höst vi haft. Någon på jobbet sa häromdagen att det var tur att vi haft en så fin höst eftersom sommaren regnade bort. Men inte fasiken regnade sommaren bort! Den var ju jättefin (jag tyckte till och med att det var FÖR varmt bitvis). Visst – tydligen regnade det ungefär tre veckor i sträck (något som jag aldrig märkte för de veckorna var vi i Österrike) men i övrigt var det ju hur fint som helst! Satt ute på uteserveringar massor av gånger. Och inte under tak utan mitt i solen. Kanske är det som så att de som säger att sommaren regnade bort råkade väl ha semester just de veckorna som regnade. Men sommaren består av mer än tre veckor och en svensk sommar måste ha lite regn också för annars blir naturen helt gulbränd. Och det må vara så som det skall vara i Grekland, men i Sverige skall det vara grönt och lummigt. Det har märkts i skogen att det varit torrt. På vissa ställen är det snustorra marker och svamparna kan man se sig i stjärnorna efter.

Nej – sommaren och hösten har verkligen laddat mina batterier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *