Hösten är kommen


Ja nu får  man väl ändå erkänna att hösten har kommit. Inte för det gör mig så mycket. Jag tycker faktiskt att hösten är ganska trevlig. Dels så är himlen så härligt blå när det är sol. Och så finns det bär och svamp i skogarna. För att inte tala om att skogarna finns. Jag vet inte varför, men skogen är så härlig på hösten. Om man inte gillar att plocka saker så är det ganska härligt att bara ta på sig ett par stövlar och gå runt i skogen.

Och så gillar jag november. Det är liksom mysigt med november. Man tänder ljus överallt och myser. Rusket utanför gör bara att det är än trevligare inomhus. Och december är mysig på ett annat sätt, då har alla hängt ut julstjärnor och ställt fram adventsljusstakar. Det är också mysigt.

Sedan kommer januari, februari och mars. Mina riktiga hatmånader. De känns bara meningslösa och är en lång väntan på våren. Jag tycker de där tre månaderna är hemska. Och det oavsett om det finns snö eller inte. Eller jag tycker nog förresten det är värre om det finns snö. Jag tycker när man bor i en stad så blir det bara slask av snön ändå. Och halt på trottoarerna. Bläh!

I år har vi bestämt oss för att om det blir snö skall vi köpa längdåkningsskidor. För att komma ut lite. Så får man se om det hjälper mot jan-marsdeppigheten.

Men nu är det höst!! Och den tänker jag njuta av. Januari-mars är långt borta än och dem tar vi hand om när de dyker upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *