Jag blev blodgivare istället för blodtappare

Jag fick gå till provcentralen och tappas på blod. Eftersom jag är en före detta blodgivare började jag fundera på om jag inte kunde tappas på blodcentralen istället eftersom det blod de tar på provcentralen kastas. Känns lite onödigt. Jag har dessutom en väldigt poppis blodgrupp 0 Rh-. Så jag travade in på blodcentralen och frågade. Fick även prata lite med en läkare som satt där och de kom fram till att det var helt OK. Problemet var att kalla mig. Deras datorsystem är bara inställt på blodgivare, med intervall på tre-fyra månader. Inte på två månader som gäller för mig. Så i nuläget skall jag själv hålla koll. Ny provtagning i november.

För min systers del så gick hennes Hb-värde ner till 109 i somras. Då gjorde de uppehåll i tappningarna. Bör tyda på att järnet håller på att sjunka. Nu är hon uppe i 149 igen. Skall bli intressant att se efter nästa provtagning om järnet verkligen börjat sjunka. Enligt vad de sagt till henne så börjar det inte sjunka förrän Hb-värdet gör det.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *