Lördag igen


Idag är det lördag och jag har sovit till klockan elva!! Skönt, men inte riktigt vanligt. Men å andra sidan var jag på afterwork igår kväll och vi var några som satt och gaggade hemma hos oss efteråt till klockan ett. OK – ett är inte så himla sent, men efter lite för många öl och efter en lång arbetsvecka så är man ändå ganska trött klockan ett. Det var i vart fall inga problem att sova.

Ovan ser ni min orkidé förresten. Fick den förra året och min normala hantering av orkidéer är att jag vattnar ihjäl dem. Den här gången sa min lilla mamma till mig att de behöver väldigt lite vatten så den har fått åka med i den vanliga vattningstrallen. Den som innebär att blommorna får vatten när någon av oss kommer ihåg det och om de inte klarar det så dör de och byts ut. Det innebär att vi har bara blommor som kan klara sig utan vatten i upp till fjorton dagar. Resten försvinner genom naturligt bortfall.

Jag gillar blommor i fönstret, det skall jag ärligen medge, jag tycker det gör det hela lite levande. Och sambon verkar också vilja ha lite grönt i fönstret. Åtminstone var det han som föreslog att vi skulle köpa en ny blomma när ett par av våra gamla förpassades till de eviga jaktmarkerna, dvs soppåsen. Jag är till och med intresserad av växter, så till vida att jag har ganska bra koll på vad det är för sort etc. Men jag är det minsta intresserad av att ta hand om dem. De blir inte klippta och omplanterade en gång om året. Kanske en gång vart femte eller något sådant. Eller när jag råkar få dåligt samvete av att se att hela krukan består av rötter. En blomma jag har är dock ytterst tacksam.

Nämligen min fuskros.
Den är av tyg och plast och jag tycker att den är jättefin. Och det är mer än en person som har lurats av den kan jag säga. En som hjälpte oss med att vattna satte igång att vattna den av misstag en gång till och med. Hade jag hittat fler sådana naturtrogna växter hade de förmodligen hamnat i vårat fönster. Här behöver man inte fundera över vatten etc, det enda man behöver se efter är att den inte har blekts för mycket i solen, vilket är tecknet på att även fuskrosor kan ”vissna”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *