Manickdag och födelsedag

Idag har jag fyllt år. Ja – det är väl inte så märkvärdigt, men av någon orsak så kändes det lite speciellt i år. Kanske är det efter allt jag gått igenom eller så var det bara så ändå. I alla fall hade jag tagit ledigt idag. Så även sambon.Vädret har  varit helt fantastiskt! Så vi gjorde en utflykt. Körde till Gränna och åkte över till Visingsö. Vi var inte där mer än drygt två timmar, men det var jätteskönt. Vi hyrde varsin cykel och tog oss till sydspetsen där det ligger en ruin. Näs, Sveriges äldsta kungaborg, byggd av Magnus Ladulås. Ruinen var kanske inte så mycket att hurra för, men där var så vackert. Solen sken och det glittrade så fint i vattnet.


Det blir i alla fall ganska fina kontraster med ruin kontra vatten.

Tistlarna var också så vackra. Lite på väg utför, men ändå!

Och det var fler än vi som njöt av det fina vädret. Kolla kossorna som ligger här mitt ibland alla kamomillblommorna.

Dagen avslutades med middag på restaurang. Här är förrätten. Härliga musslor – inte sant?
Och varför är det då en manickdag? Jo – idag har vi fått våran nya diskmaskin – inmonterad och klar. Jippi! Och så har vi fått vår nya dammsugare. Inte för att vi testat den mycket, men det gick snabbt att konstatera att där var betydligt bättre sug i den. Och så går det att reglera suget, t.ex. skall styrkan vara mindre när man dammsuger möbler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *