Vilket härligt väder!

Här har varit ljuvligt väder idag. Och som så ofta i det här hushållet så här års så betyder det att vi åker till skogen. Idag tänkte vi oss att åka runt på lite ställen vi inte varit förut för att se om vi kanske kunde hitta några nya svampställen. Vi har bra trattkantarellställen, men det skulle vara kul att hitta ett ställe med massor av Karl Johansvamp t.ex. Men det hittade vi inte idag i alla fall. Vi hittade lite blandsvamp, men väldigt lite. Det får bli en middag av det imorgon. Idag har jag lagat auberginepasta som jag hittat på Aglio e olio, en trevlig blog skriven av en svenska som bor i Toscana och gillar att laga mat. Kan rekommendera både bloggen och auberginepastan. Snabbt, enkelt och gott.

Fortfarande vimlar det av blåbär i skogen. Det suger så in i bombens i samlaren i en. Idag var vi tvungna att plocka lite i alla fall. Plockade lagom mycket till en paj. Som står i ugnen just nu. Det skall bli gott!

Så här ser det ut på massor av ställen i skogen.

Blåbär, blåbär, blåbär.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *