Vilket härligt väder!

Här har varit ljuvligt väder idag. Och som så ofta i det här hushållet så här års så betyder det att vi åker till skogen. Idag tänkte vi oss att åka runt på lite ställen vi inte varit förut för att se om vi kanske kunde hitta några nya svampställen. Vi har bra trattkantarellställen, men det skulle vara kul att hitta ett ställe med massor av Karl Johansvamp t.ex. Men det hittade vi inte idag i alla fall. Vi hittade lite blandsvamp, men väldigt lite. Det får bli en middag av det imorgon. Idag har jag lagat auberginepasta som jag hittat på Aglio e olio, en trevlig blog skriven av en svenska som bor i Toscana och gillar att laga mat. Kan rekommendera både bloggen och auberginepastan. Snabbt, enkelt och gott.

Fortfarande vimlar det av blåbär i skogen. Det suger så in i bombens i samlaren i en. Idag var vi tvungna att plocka lite i alla fall. Plockade lagom mycket till en paj. Som står i ugnen just nu. Det skall bli gott!

Så här ser det ut på massor av ställen i skogen.

Blåbär, blåbär, blåbär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *