Mera Manicker

Hepp. Nu har vi beställt oss en ny  manick. Och som jag skrev igår så tycker jag att manicker är roligt. Men INTE den här. Vad vi har beställt är alltså en ny dammsugare. Sååå trist. Det är ju inte precis sådana saker man vill lägga pengar på.
Eftersom jag är som jag är så måste jag genomsöka marknaden för att hitta, om inte den bästa, så i alla fall en maskin som är väldans bra. Allra helst skall det vara en maskin som kan skryta med att ha varit ”bäst i test” någonstans. I detta sökande så har jag upptäckt att en dammsugare är inte längre bara en dammsugare. De har en massa saker som låter som rena grekiskan en del av dem. Den vi har köpt nu har:
–  Active Air Clean-filter
–  IntensiveClean Plus-dammpåse
–  Omkopplingsbart golvmunstycke SBD 285-2
–   handturboborste STB 101
–  aktionsradie 11,2 m (det ni!)
–  parkeringssystem med automatisk avstängning
–  integrerad rörhållare
etc, etc.
Men det är bara den här dammsugaren. Andra dammsugare har massor av konstiga funktioner och tillbehör med namn som mera låter som delar till ett rymdskepp, eller vad sägs om
–  Dammpåse MegaFilt Super Tex
–   Ultra-Air II-hygienfiltersystem
–  3-skikts MEGAfilt®SuperTex
–  Microsan-filter
–  Polymatic golvmunstycke
–  Ergoplus
–  HEPA(H12)-filter och Aktivt kolfilter

med mera, med mera, med mera.
Visste ni det här? Visste ni att en dammsugare inte längre bara är en dammsugare utan de är elektroniska vidunder. Det hade jag ingen aning om. Snart kommer de väl med dataspel uppe vid handtaget så att man kan köra lite tetris när man städar.

Dammsugare tillhör kategorin ”saker man måste ha som är så tråkiga att köpa”. Ok, man kan klara sig utan en dammsugare. Men hur roligt är det att sopa?

Andra sådana saker är underkläder och sockar. Jag köper oftast underkläder och sockar i sjok när jag handlar. Så att jag inte skall behöva gå och köpa sådant alltför ofta eftersom jag alltid blir på lite dåligt humör. Jag gillar att shoppa, men där går liksom gränsen.

Men nu har vi i alla fall beställt en dammsugare. Och den kommer inom fem dagar tydligen. Oj – vad roligt :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *