Vikten av finesser

Vi skall få nya telefoner på jobbet. Mobiltelefoner alltså. Ja, faktum är att vi skall få nya fasta telefoner också, men det är inte lika intressant.I alla fall. Idag har jag en gammal Nokia 8210 som jag är väldigt förtjust i. Jag brydde mig inte om att ta någon ny telefon sist vi bytte på jobbet utan jag behöll min gamla Nokia. Den är liten, nätt och charmig. Och kan det jag vill att en telefon skall kunna. Jag kan ha en telefonbok i den, jag kan sms:a och jag kan fantastiskt nog ringa. Men nu börjar min lilla raring bli lite gammal och har börjat trilla sönder på sina ställen. Dessutom har jag kommit fram till ytterligare en funktion som jag skulle vilja ha som inte Nokian har. Jag skulle vilja kunna lägga in adresser. På så vis behöver jag inte min adressbok alls när jag är ute och reser.Så när jag fick veta att vi skulle få nya telefoner frågade jag ansvarig vad det skulle bli för telefon. Ville se om det skulle gå att lägga in adresser på den eller om jag skulle kika efter en att köpa själv.

Ansvarig sa då att det bli SonyEricsson K700.

Bra, sa jag, då skall jag kolla upp om den har vad jag vill ha.

Ansvarig: Det tror jag nog, den har nästan alla finesser.

Varvid jag fick förklara att det kanske inte var så mycket finesser jag var ute efter utan möjligheten att lägga in adresser.

Då fick han medge att det hade han ingen aning om ifall man kunde göra eller inte göra.OK, nästa steg var att när jag kom hem satte jag mig och kollade SonyEricssons sida och läste om K700. Låt mig säga att det där med att ringa och använda mobilen som en telefon verkar vara ytterst underordnat. Jag hittade massor om kameror och spel och mp3 och radio och minne och Java, men nästan ingenting om telefonbokens innehåll. Så jag laddade ner manualen och tittade lite på den. Men nej, där stod i princip bara att man kunde lägga in kontakter i telefonen. Något som jag redan hade räknat ut. ATT det fanns en telefonbok i telefon hade nämligen nämnts kort bland kameror och annat som jag struntar i, men det hade inte nämnts exakt vilka uppgifter som kunde läggas i den.

Sista försöket blev då att se i den där Try It rutan de har. Där man får upp telefonen i någon flashpresentation och så får man klicka på den ”nästan som på riktigt”. Och där, långt om länge, hittade jag att man faktiskt kan lägga in adresser i telefonen! Nu återstår det bara att se om den riktiga telefonen stämmer med flashpresentationen. Gör den det så kanske den kan få äran att efterträda min lilla Nokia.

Men är det inte fantastiskt att alla funktioner på telefonen är viktigare än själva telefonen? Det skulle inte förvåna mig om det snart kommer en mobil med så mycket funktioner att de glömt bort själv ringfunktionen.  Och jag fattar ingenting! Jag är ändå ganska förtjust i manicker, det skall jag ärligen erkänna, men jag är inte förtjust i manicken för manickens egen skull. När jag köper en manick så använder jag den. Men jag köper gärna manicker och jag älskar att läsa om nya manicker. Men ändå – hela tiden – vill jag ha nytta av den. Så jag har lite svårt för de här mobiltelefonmanickerna. Istället för att vara en manick som är väldigt bra på en sak är det en manick som är halvkass på en massa saker. Som är en manick-wanna-be. Och den har inte ens valt vilken manick den vill vara utan den försöker vara alla.

Var hittar man en mobil som är en suverän telefon? Och inget annat?

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *