Tillbaka efter semesterresan

Igår kom vi tillbaka efter semestern. Tänkte mig att skriva ett riktigt långt inlägg här, men jag känner att tankarna inte riktigt samlat sig efter semestern ännu så det blir nog inte så långt. Det var väldigt vackert i Alperna och man får så mycket intryck så det är inte klokt.

1alp1

Vi har ägnat mycket tid åt att vandra. Upp och ner är det hela tiden. Förutom vandringar har vi varit på besök i Innsbruck, Rattenberg och Salzburg. Ett par av stadsbesöken passade vi på att ta när det ändå var lite sämre väder. I huvudsak har vi annars haft väldigt tur med vädret. Vi har varit iväg i nästan tre veckor och vi har haft få regndagar och mycket sol. Något som vi dock lärt oss är att det är fullkomligt omöjligt att lita på Österrikiska väderprognoser. Framförallt flerdygnsprognoser. De kan ändra sig fullkomligt. Från ösregn till solsken. Det var det vi råkade ut för. När vi kom fram och tittade på väderprognosen för veckan framåt så såg det inte roligt ut. Dock ändrade det sig helt och hållet och plötsligt hade vi massor med bra vandringsväder.

1alp2

Jag har tagit massor med bilder, har inte riktigt sorterat dem ännu och inte heller bestämt mig för vilka som är bäst. Det är så otroligt vackert när man är där. Men bilderna blir inte alls som verkligheten. Det blir mycket berg och grönt och ser kanske lite likadant ut om man inte vet vad som är på dem. Och så får man inte alls fram samma djup och samma känsla som när man ser det i verkligeheten. Ett par bilder jag tog för att visa hur brant det var ser på fotot ut mer som en liten kulle. Tji fick vi.

1alp3

Första veckan var vi i Alpbachtal och andra veckan i Gasteinertal. Kanske Alpbachtal är lite snällare att vandra i. Bergen i Gasteinertal är lite mer svåråtkomliga. Men båda ställena kan rekommenderas. Båda ställena är SÅ fina.

Vi hade bokat lägenheter via Novasol, men kunde konstatera när vi kom ner att det är inte den minsta risk om man bestämmer sig för att inte boka i förväg. Det finns lediga rum och lägenheter överallt. Sånt är dock inte så lätt att veta förrän man varit där en gång först. Nästa gång (om det blir någon nästa gång) åker vi nog ner på vinst och förlust. På så vis kan man ju pruta lite också.

Jag är trött i baken och trött i mina ben, så vi måste ha rört oss mycket. Och idag har jag en vilodag. Imorgon får man väl röra på sig lite igen. Utnyttja att benmusklerna har stärkts.

Det lär komma mer om Österrike framöver när intrycken börjar sätta sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *