En dag på stranden

Igår sken solen så härligt och himlen var så blå, så vi beslutade oss för att kasta oss in i bilen och ta en tripp till havet.

När vi kom dit var det så härligt. Vi hittade en bra plats och ägnade oss åt sol och bad. Och vattnet var så otroligt VARMT. Det var nästan som att vara vid Medelhavet. Alldeles ljummet. Gissa om jag tillbringade mycket tid i vattnet?

Plötsligt börjar det se ut så här och vi ser blixtar på håll. Tänker att det är nog bäst att ta sig upp till bilen. Det verkar som att alla andra tänker samma sak och stranden töms snabbt.

Vi tar oss upp till bilen och funderar på vad vi skall göra nu. Hur som helst börjar vi köra från stranden. Sedan startar regnet.  Det första är en droppe som säger PLAFF på rutan. Känns som om den droppen innehöll uppemot en deciliter vatten.

Och sedan öppnar himlen sig. Världens regnskur kommer. Vi ser stackarna som cyklar från stranden bli dyngsura när vi kör förbi dem. Vi kör vidare mot en godisbutik som inte ligger så långt därifrån. Bara för att ha någonstans att ta vägen.

Plötsligt händer nästa fenomen. Det börjar hagla! Stora hagel. Duns säger det på biltaket och vi börjar bli rädda för bucklor. Kör som galningar och ställer oss i kanten av en träddunge för att  få lite skydd. Tog en bild  av hagel på marken, men dels blev den lite suddig (svårt att öppna rutan och ta en bild när regnet vräkte ner) och dels hade haglet börjat smälta.

Satt och spekulerade i hur det gått för dem som vi tidigare såg cykla. OK – det var inga hagel som slår ihjäl  någon, men om man cyklar i baddräkt eller med bar överkropp så var de tillräckligt stora för att göra rejält ont. Men, det lär vi aldrig få veta. Spekulerade också om vi skulle få skador i lacken av det här vädret.

När det verkade avta körde vi iväg. Då kom en skur hagel till! Vi hittade en ny träddunge och kom fram till att var lika bra att vi stannade en stund så vi hade picknick i bilen och käkade mackor.

Plötsligt ljusnade det lite igen och regnet avtog. Då tog vi oss till den där godisbutiken, och dit verkade alla andra också ha åkt! Men vi köpte i alla fall oss lite helt onödigt godis. För min del blev det hockeysnus. En favvis! 🙂

Efter att regnet upphörde så funderade vi på vad vi skulle hitta på. Skulle vi köra längre söderut för att se om stränderna där var i solsken. Men till slut beslutade vi oss för att ta oss tillbaka till stranden vi var på från början.

Där var inte sol, men ett härligt sken och det visade sig att vattnet var fortfarande härligt varmt. Så vi tog oss ett par rejäla dopp. Framförallt jag.

Satt sedan i våra brassestolar och njöt av stillheten (gissa om vi var ganska ensamma på stranden) och vågornas svall ganska länge faktiskt.

Så hur som helst var det här en härlig dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *