Lördag morgon

Hepp!

Idag gick jag upp strax efter åtta fast det är lördag morgon. Hur kan det komma sig?

Jo igår kväll så ”bompade” jag i soffan vid halvtio eller så. Och ”bompa” betyder sova som en stock. Inte som så att jag ”råkade” somna framför filmen utan jag lade mig helt enkelt ner och bestämde mig för att sova. Förmodligen var jag grymt trött. Vid tolv vaknade jag och gick och la mig på riktigt. Och hade inga problem att somna då heller. Så när jag vaknade vid åtta idag var jag ganska utsövd och bestämde mig för att stiga upp. Kikade ut och såg en knallblå himmel. Så som den ofta är på morgonen. Visst är den fin. Kunde inte låta bli att fotografera den lite.

Kände också för att äta något annat än müsli för en gångs skull. Förmodligen för att jag känner mig såpass utsövd. Normalt sett när det är dags för frukost är jag en zombie som mår lite halvilla och som knappt kan äta alls. Eftersom jag vet att jag mår bättre av att äta frukost (dels blir man inte halvdöd på förmiddagen och dels minskar man risken att gå upp i vikt) så har jag testat mig fram till müsli och youghurt. Det går ner utan några större problem. En normal morgon har jag t.ex. svårt med mackor. Men idag gjorde jag mig en favvismacka. Här har ni receptet på en sådan.

Favvismacka

Favvismackan görs på följande vis.

  • Ta en bit favoritbröd och lägg på en tallrik
  • Lägg på ett lager keso
  • Strö på lite vitlökspulver (eller pressa färsk om du orkar)
  • Mal på lite svartpeppar
  • Klipp över lite färsk gräslök eller purjolök
  • Skiva tomat och lägg på tomatskivor
  • Lägg på färsk eller torkad basilika (beroende på tillgång)
  • Strö på lite flingsalt (OK det går med vanligt salt också, men flingsalt ”krispar” så härligt.

Ät och njut.

Min var i alla fall jättegod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *