Semestertrött

Visst är det underligt att ju närmare semester man kommer, desto tröttare känner man sig. Även om man inte är trött på jobbet eller så. Väldigt psykiskt det där! Själv har jag till denna veckan känt att "jag är minsann inte det minsta semestertrött och det kommer jag nog minsann inte att bli heller". Övermodigt uppenbarligen. För denna veckan har det börjat komma. Semestertröttheten. Och längtan efter fem lediga veckor. Trots att jag faktist, för första gången på flera år, INTE är trött på jobbet.

 

Och ändå skall jag jobba två veckor till! Från och med nästa vecka börjar dock arbetsplatsen att tömmas ordentligt på folk. När det blir tomt på folk så försvinner ofta arbetslusten i ungefär samma takt. Allting går lite långsammare och är lite tyngre. Fast jag tycker det är en fördel att jobba så länge. Just för att tempot går ner på jobbet så trappar man av själv också. Vilket innebär att när jag väl går på semester så har jag trappat ner redan, jag behöver inte använda första veckan av semestern till att komma ner på semesternivå för det har jag redan gjort. OCH så hinner jag städa skrivbordet innan det blir semester. Också en stor fördel.

 

Men ändå är det lite underligt det där med semestertrötthet.

 

På tal om semester, är det inte lite taskigt av SMHI att hålla på att ändra sig om vädret på det där viset. Förut så skulle helgen bli solig och fin och vi funderade på att ta oss ytterligare en tripp till havet. MED solskydd den här gången. Nu skall det plötsligt bli molnigt och inte alls lika varmt längre. Får man verkligen hålla på på det viset? Har man bestämt en sak så har man!!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *