Containerdag

Idag är det containerdag. Vad i fridens namn är det? Bäst att jag tar det från början.

 

På våran innergård finns det ett dagis. Detta dagis har, också på våran innergår, en container som de kastar saker i. En gång i veckan töms denna container. Eller möjligen byts ut – jag vet inte riktigt vilket. Förut brukade detta göras på tisdagar, numera verkar det vara på måndagar. Hur kan jag veta det? Jo, för att det är ett jädrans väsen varenda gång. Containerbilen kommer vid sjutiden (vilket är trist för jag har klockan ställd på  halv åtta). Därefter hör man. Motorljud – motorljud – KRASCH – KRASCH – SMÄLL – BANG, motorljud – motorljud – BOM – KRASCH etc i uppemot en kvart. Första gången jag hörde det så trodde jag att en jätte kommit in på gården, tagit en lastbil i händerna och höll nu på med att slå sönder den mot marken.

 

Det är i vart fall omöjligt att sova när de byter den där containern. Och de håller på precis så länge att det skall vara helt hopplöst att somna om när de är klara. Då har man nämligen vaknat till så mycket att det är nästan omöjligt att somna om. SKULLE man otroligt nog vara nära att somna om när de är klara så fixar nästa lastbil det problemet. Eftersom containerbilen numera kommer på måndagarna så är det efter containerbilen dags för LEVERANS. Dvs en lastbil skall backa in på gården till dagiset. Ni vet "pip-pip-pip" tills den hamnar rätt. Sedan skall luckan öppnas, "gnäll- bang-klonk" och därefter skall leveransen ut, "skrap – skrap", luckan ner "klonk – klonk". Ja ni börjar väl fatta bilden. Jag hör inte slutet för vid det här laget har jag insett att det är inte någon idé att ligga kvar utan det är lika bra att ta sig upp ur sängen istället för att ligga och försöka hålla sig i halvdvala för att kunna somna om igen om en stund.

 

Fy för containerdagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *