Tur till Sofiero

Igår åkte vi ner till Skåne på studenthippa. Sov över hos mamma och idag passade vi på att åka till Sofiero i Helsingborg och titta på slottsträdgården.

Sofiero0611027 I trädgården finns massor med Rhododendron i olika utföranden och i en mängd olika färger. Det är visst grundat vid sekelskiftet någon gång och från den tiden är en del av blommorna också. Vilket inte är så svårt att tro när man ser storleken på en del av buskarna. Helt enorma!

Sofiero0611001
Är en ravin med vatten längst ner. Längs med båda kanterna står massor med rhododendronbuskar.

Sofiero0611008Sofiero0611010Mamma bor i norra Skåne. När vi åkte därifrån var det ganska regnigt och mulet, men eftersom vi såg att det var lite ljust i kanterna så gav vi oss av i alla fall. Och tur var det. I Helsingborg var det hur fint väder som helst. Vi hade en riktigt fin sommardag där i trädgården. Och mycket blommor var där. Vi var där nog i ganska bra tid tror jag. Några Rhodondendron hade väl blommmat klart men de flesta var fortfarande i full blom. Och det var väldigt vackert!

Sofiero0611020På baksidan av själva slottet var ett fik och när vi travat runt i två timmar bland alla blommor så satte vi oss i fiket. Mamma käkade en räkmacka, jag en laxmacka och sambon en dagens sallad. Väldigt goda mackor var det och enligt sambon var även salladen god. Och de hade en mängd bakverk som såg helt otroligt goda ut, men där stoppade vi oss. Dock inte på grund av att vi var duktiga utan beroende på att när vi ätit upp mackorna så var det så himla lång kö att vi orkade inte ställa oss i den igen. Men kan verkligen rekommendera fiket. Ibland när man är någonstans där det bara finns ett ställe att välja på så är det ganska trist att äta där, men så inte här. Havsutsikt hade vi också.
När vi gick på en av stigarna så lät det i snåret. Och där satt en kråkunge. OK, i princip vuxen, men ändå fortfarande en unge. Inte smart nog att flytta på sig när det gick fullt med folk förbi. Den flyttade sig inte ens när jag riktade kameran mot den och blixtrade mot den. Den bara satt där och ropade lite ynkligt: ”mamma, mamma”.

sofiero_kraka
Men det fanns lite andra blommor också. Till exempel stora, stora vallmo i olika rosa färger. Sofiero0611030Där fanns också en blå blomma som jag undrar om det också kan ha varit en vallmo?Sofieroblavallmo
Någon blomsterkunnig person som kan upplysa om det kanske?
Efter en dryga tre timmar i blomsterprakt började vi bli ganska trötta och fick faktiskt ge oss av hemåt.

Sofiero0611040Mamma var så trött att hon knappt orkade gå. Och när vi kom tillbaka mot Norra Skåne så vräkte regnet ner. Så det verkade som att vi varit på precis rätt ställe.
En härligt skön dag således i en vacker miljö.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *