Nu ska vi bli Combo.

Nu skall som rubriken säger, sambon och jag bli Combos. Vad i hundan är det? Det är ett erbjudande från Comhem som säger att om man har bredband, digital-tv och telefon hos dem får man det billigaste abonemanget gratis. Och eftersom vi har både bredband och digital-tv redan så är det ganska lätt att tacka ja till mer eller mindre gratis telefoni.

 

Vi ringer väldigt lite så våra telefonräkningar består mest av abonemangsavgift när telefonräkningen kommer, men eftersom den är på ett antal kronor och nummerupplysningen på ett annat antal kronor så blir det pengar av det. Om allting fungerar som Comhem lovar så kommer det bara att vara själva ringandet som kostar numera. Spännande. Under en period, innan vi "nixade" oss så brukade det ringa olika telefonbolag till oss och erbjuda sina tjänster. Innan de började gå in på sina låga samtalskostnader brukade samtalet bli så här:

Jag: "Har ni lägre abonemangsavgifter?"

Försäljaren: "Nej, men vi har….."

Jag: "Återkom när ni har det!"

 

Om man ringer väldigt lite, som vi gör, är det inte mycket lönt att ta sig besväret med att byta telefonleverantör bara för att samtalskostnaden är lite lägre. Men nu kan det således löna sig. Vi får se.

 

I helgen blir det Skånebesök. Hade tänkt eventuellt ta oss till Sofiero och titta på trädgården imorgon, men det får väl bli lite beroende på väderleken. Det skall ju bli tråkigt väder i helgen såvitt jag förstår. Men är det bara inte hällregn så kan man ju alltid ge sig av. Vi får väl se vad som händer.

Kommentera