Star Wars – Episode III

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith

Så nu har man sett den sista Star Warsfilmen. Den där Anakin Skywalker omvänds till Darth Vader och där Luke och Leia föds.

Den här filmen bjuder på väldigt häftiga miljöer och häftiga laserstrider. Den har fått väldigt bra betyg i princip överallt. Själv är jag inte lika nöjd. Det känns tycker jag att man fått anstränga sig för att få ihop handlingen till episod 4-6. Och jag tycker det går alldeles för lätt att omvända Anakin till Darth Vader. Men det ÄR häftiga miljöer och de HAR verkligen tänkt. De ser till att blivande Kejsaren verkligen får rätt utseende och de har sett till att Obi Wan Kenobi har brittisk accent (vilket han har i episod 4-6) m.m. Så betyget blir ändå ganska bra.

Sedan har vi passat på att titta på alla filmerna i en följd nu. Tittade på ettan och tvåan innan vi gick och såg trean och därefter har vi tittat på fyran till sexan. Sammanfattningen av hela serien är nog att de äldre filmerna är fortfarande bäst. De nyare filmerna har klart häftigare effekter, men de står sig inte lika bra handlingsmässigt. Men visst har det blivit en häftig serie av det. Men nu går det väl ändå inte att mjölka mer pengar ur det här??

Och jag tror INTE på att de här nyare filmerna fanns med i planeringen från början. Något som jag läst någonstans. I så fall borde de varit MYCKET bättre. Och när man ser på äldre intervjuer med George Lucas pratar han inte ett dugg om några fler filmer. Utan episod ett (som numera är episod fyra) kallar han den första filmen.

Men visst har man ändå längtat efter de här sista filmerna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *