Tolken

 

 THE INTERPRETER / TOLKEN

Huvudpersoner är Nicole Kidman och Sean Penn. En ganska sliten Sean Penn förresten.

Sylvia som har sitt ursprung i Afrika, är tolk i FN-skrapan. En kväll får hon höra ett samtal som hon inte borde hört. Det handlar om ett mord som skall begås.

Hon tänker först inte göra något åt det, men när hon märker att hon är förföljd så går hon till FBI och berättar vad hon hört. FBI känner sig lite tveksamma. Sylvia har en ganska brokig bakgrund och är inte så oskyldig som hon ser ut. Men någon förföljer henne. Vem är det? Och vad har hänt hennes bror i Afrika?

Jag tyckte att detta var en långsam film. Började fundera på om jag kanska är lite filmskadad, måste ha action hela tiden, men konstaterade att The Clearing som jag nyligen såg var där inte mycket action i, men den gillade jag. Hänger nog mer på hur dialogen byggs upp. I denna filmen var det för långsamt. Lite som sambon sa när vi gick ut ur biografen: ”Jag vet inte om jag fattade riktigt vad den här filmen egentligen handlade om.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *