Göteborgsbesök


Sambon och jag brukar ta oss en liten weekend varje vår då vi åker iväg någonstans inte alltför långt iväg. Det kan vara Köpenhamn, Göteborg eller Stockholm eller något annat.
Nu i helgen har vi varit iväg på årets weekend. Det började ju lite illa med att jag fick inflammatioin i höften, men vi bestämde oss för att åka i alla fall. Men vi fick också bestämma oss för att inte gå så mycket som vi brukar. Och det gick bra. Enligt väderprognosen skulle det regna hela helgen, men vi hade tur där också. Det regnade på fredagen innan vi kom dit, men när vi kom dit var det uppehåll. Sedan vräkte det ner regn natten mellan fredag/lördag, men igår var det uppehåll igen. Tur!

Det var grönt och fint i Göteborg. Såg t.ex. ett kastanjeträd som blommade med röda blommor. Nytt för mig. Överhuvudtaget blommar det kastanjer överallt nu och jag tycker att de är så himla vackra. Stora lyktor som bara finns i mängder. Men de här röda var som sagt en nyhet, men väldigt fina. Undrar om det är något framodlat eller om det är någon sort som finns i andra länder?

Vi bodde på hotell Vanilj ett mysigt litet hotell som jag verkligen kan rekommendera.

Det ligger ungefär så centralt man kan komma och är helt OK i pris. 795 kr natten för ett dubbelrum på helgen.

På lördagen blev det även lite shopping.

Köpte mig en riktigt rolig kjol. Fick inte riktigt rätt på färgerna när jag fotograferade, men fina i alla fall!.Hade sån tur. Såg kjolen i fönstret till en affär och var tvungen att gå inoch kolla. Fanns en kjol kvar och den var i min storlek! Hur ofta händer det? Mig händer det i alla fall inte ofta.
Hittade ett par riktigt gulliga skor också. Ljusblå. Skulle nog egentligen velat ha ett par i roligare färg, men det hittade jag inga bra. Hittade ett par i en riktigt knallblå färg som var helt underbara, men tyvärr var de osköna att gå med och det stoppade till och med mig. I övrigt blev det inte så mycket shoppande för min del. Utom några småsaker på Panduro.

Sambon shoppade byxor, tröjor och bälte han. Men han brukar passa på när vi åker iväg till Göteborg. De har en affär där som har väldigt mycket Gant och Gant funkar för väldigt bra för honom eftersom han är så lång. Har alltid problem annars att hitta saker. Jag tycker faktiskt att den affären i Göteborg har mer Gant än till och med Gantbutiken i Stockholm (sorry – inte meningen att köra Gantreklam). När vi åker till London brukar sambon passa på att köpa skjortor, finns en affär där High & Mighty, som har skjortor med tillräckligt långa ärmar. En gång köpte han en kavaj där också. Inte lätt att vara två meter lång och ha långa armar för att vara så lång. En vår när vi var i Köpenhamn så var vi inne i en stor herraffär. Sambon ville ha en kavaj och tänkte som så att den får kosta vad den vill bara den passar. Vi träffade på en lite försäljare som undrade om han kunde hjälpa till. Sambon frågade om de hade några kavajer som var tillräckligt långa i ärmarna. Försäljaren undrade hur många vi ville köpa. Vi tyckte att börja med att hitta en. Han hittade inte en enda! Han var helt förvirrad och förtvivlad den där försäljaren. Och ingen kavaj blev det.

Vi var och käkade på en liten restaurang som hette Vice Versa. Riktigt god mat och trevlig personal. Ibland är det bra att hålla sig från Avenyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *