The Clearing

THE CLEARING (2004)Paul Newman spelar Wayne Hayes, en rik affärsman som en dag blir kidnappad på väg till jobbet. Kidnapparen heter Arnold, och är en man som misslyckats med det mesta i livet. Åtminstone tycker han så själv.
Filmen har två parallella historier. Dels följer vi familjen i deras oro och väntan på kidnapparnas krav. Den handlingen är för det mesta ganska händelselös.Den andra historien handlar om Wayne och Arnold. Arnold som under pistolhot skall leda Wayne genom skogen till en stuga där hans medbrottslingar väntar. Det är en lång vandring som ger möjlighet till en hel del prat.
Jag hade inte hört talas om den här filmen innan vi hyrde den, men den var faktiskt riktigt bra. Lagom gåtfull, man undrar över vissa saker. Bra dialog. Ingen actionfilm, men spännande ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *